Winkel

Voor bestellingen stuurt u een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar:

Hier kunt u ook terecht met vragen over kortingen of andere informatie. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. We zoeken echter naar de voordeligste verzendmethode.

Boeken

BOEKEN

DVD's

DVD's

Terug naar Startpagina

DVD'sdarwin Darwin - de reis die de wereld veranderde
ťťn man, ťťn reis en ťťn boek veroorzaakten en controverse die nog steeds voortduurt

Een professioneel docudrama  over het leven van Darwin. In 1831 ging de jonge amateur-wetenschapper Charles Darwin aan boord van de HMS Beagle voor een vijf jaar durende ontdekkingsreis die de wereld zou veranderen.

In deze uitvoerige documentaire kiest de HMS Beagle opnieuw zee en volgen we de route die Darwin volgde. We bekijken de ontdekkingen, de opmerkelijke conclusies en de gevolgen hiervan, in het licht van de huidige wetenschappelijke inzichten.

De documentaire is gefilmd in Zuid-Amerika, Engeland, Noord-Amerika, AustraliŽ en Europa, op plaatsen waar Darwin woonde en werkte. Darwin - de reis die de wereld veranderde, brengt het leven van Darwin heel dichtbij en bevat adembenemende natuuropnames. Verschillende geleerden, wetenschappers en deskundigen geven commentaar en verschillende visies op de mens Darwin en de controverse die hij veroorzaakte.

De film is uitstekend te laten zien aan mensen die geen christen zijn en zet voorzichtig enkele vraagtekens bij de heldenstatus die Darwin sinds het Darwinjaar 2009 heeft gekregen. Wie deze film heeft gezien, zal weten wat de werkelijke waarde van Darwins ontdekkingen is geweest en heeft een kennis van de man die de wetenschappelijke wereld tot op de dag van vandaag beÔnvloedt.

Speciale editie met onder meer:
• The making of ...
• Extra interviews
• Ondertiteling in 23 talen:  Nederlands, Albanees, Arabisch, Birmaans, Chinees (vereenvoudigd),Chinees (traditioneel),Duits, Engels, Fins, Frans, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Vietnamees, Zweeds

Uitgever: Mediagroep In Genesis i.s.m. Johannes Multimedia. Oorspronkelijke uitgave Creation Ministries International

DVD 52 minuten – Nederlands ondertiteld
€ 12,95/ st.
ISBN 97 89 0579 835 664

Klik hier voor meer informatie over dit product.
Bijbels Geologiemodel & De leeftijd van de Aarde
Dr. Tas Walker

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van de indeling van de aardlagen in geologische tijdperken van miljoenen jaren. Creationisten geloven dat deze lagen in korte tijd zijn ontstaan tijdens of na de zondvloed, zoals die beschreven wordt in Genesis. In deze pakkende presentatie laat geoloog dr. Tas Walker aan de hand van een bijbels geologiemodel zien hoe en wanneer de verschillende aardlagen ontstaan zijn.

In de tweede presentatie behandelt Walker de ouderdom van de aarde. Hij laat aan de hand van eenvoudige voorbeelden zien welke criteria bepalend zijn voor wetenschappelijke dateringen en hoe betrouwbaar deze zijn. Uiteindelijk blijkt er maar ťťn betrouwbare methode te zijn om ergens de leeftijd van te kunnen bepalen.

Dr. Tas Walker werkte meer dan 20 jaar aan de ontwikkeling en bedrijfsvoering van energiecentrales en verrichtte tevens geologisch onderzoek naar steenkoolafzettingen. Als geoloog bezocht Walker veel steenkoolmijnen in het Australische Queensland en was betrokken bij de geologische aspecten van mijnbouw. Momenteel is hij werkzaam voor CMI AustraliŽ als belangrijkste spreker/schrijver op geologisch terrein.

Ondertitelde Engelstalige DVD. Uitgever: Mediagroep In Genesis i.s.m. Johannes Multimedia.

36 + 56 minuten – Nederlands ondertiteld
€ 10,95/ st.
ISBN 9 789 05 798 2804

Klik hier voor meer informatie over dit product.
Had Darwin gelijk? - Over het ontstaan van soorten
Dr. Terry Mortenson

Wist je dat natuurlijke selectie en gunstige mutaties de evolutietheorie niet bevestigen? Ironisch genoeg weerleggen deze juist de evolutietheorie.

In deze DVD bespreekt dr. Terry Mortenson de beweringen die Darwin 150 jaar geleden deed in zijn beroemde boek ‘Over het ontstaan van soorten.’ Hij laat in deze geÔllustreerde presentatie zien wat Darwin beweerde wat er sindsdien over evolutie ontdekt is. Aan de hand van fossielen en DNA-onderzoek maakt hij duidelijk in hoeverre deze Darwins beweringen bevestigen. Dit leidt tot de conclusie dat de wetenschappelijke feiten nog steeds bevestigen dat Gods Woord betrouwbaar is.

Dr. Mortenson, een voormalig zendeling (met name in Oost-Europa), heeft al vele jaren onderzoek gedaan naar het onderwerp schepping en evolutie, en hierover spreekbeurten gegeven. Hij is nu een veelgevraagd spreker, schrijver en onderzoeker voor Answers in Genesis in de VS.

Ondertitelde Engelstalige DVD. Uitgever: Mediagroep In Genesis i.s.m. Johannes Multimedia.

67 minuten – Nederlands ondertiteld
€ 9,95/ st.
ISBN 9 789 05 798 2705

Klik hier voor een recentie van dit product.
De zondvloed - Afrekenen met miljoenen jaren
Dr. Terry Mortenson

Is het mogelijk om te geloven in miljoenen jaren ťn de zondvloed of sluit dit elkaar uit? Zijn er vandaag de dag voorbeelden van canyons en aardlagen die in een paar uur tijd gevormd zijn? Dr. Terry Mortenson is een boeiend spreker en in deze fraai geÔllustreerde presentatie beantwoordt hij bovenstaande (en andere) vragen. Hij laat vanuit de Bijbel zien dat de zondvloed een wereldwijde catastrofe was die een jaar lang duurde. U zult zien hoe de geologische bewijzen vaak ten onterechte verkeerd geÔnterpreteerd worden op een manier die het geloof in de Bijbel ondermijnt. Deze DVD is essentieel voor iedereen die zijn kennis over dit controversiŽle onderwerp wil verdiepen!

Terry Mortenson behaalde zijn doctorsgraad in de geschiedenis van de geologie aan de Universiteit van Coventry in Engeland. Zijn proefschrift ging over de “Scriptural geologists”, wetenschappers in het begin van de 19e eeuw die de opkomende geologische theorieŽn waarin de aarde een hoge ouderdom wordt toegekend duidelijk weerlegden.

Dr. Mortenson, een voormalig zendeling (met name in Oost-Europa), heeft al vele jaren onderzoek gedaan naar het onderwerp schepping en evolutie, en hierover spreekbeurten gegeven. Hij is nu een veelgevraagd spreker, schrijver en onderzoeker voor Answers in Genesis in de VS.

Ondertitelde Engelstalige DVD. Uitgever: Mediagroep In Genesis i.s.m. Johannes Multimedia.

70 minuten – Nederlands ondertiteld
€ 9,95/ st.
ISBN 9 789 05 798 2668

Klik hier voor een recentie van dit product.
Schepping of Evolutie DVD serie
Philip Bell

Deze 4 DVD Box bevat de reeks van vier video opnamen van de lezingen:

 1. DVD 1: Waarom de schepping zo belangrijk is
 2. DVD 2: DinosauriŽrs: Walking with dinosaurs
 3. DVD 3: Het heelal verkondigt...
 4. DVD 4: De grootheid van God... en jij?...

Philip Bell daagt christenen uit om zich bewust te worden van het belang van de schepping zoals beschreven in het eerste boek van de Bijbel. Hij legt een verband tussen de oorsprong van de mensen en de bestemming van christenen in de wereld waarin we leven. Met zijn vlotte manier van spreken weet hij christenen (en niet-christenen) te boeien. Hij wordt op de DVD's vertaald door een ervaren tolk, zodat zowel het Engels als het Nederlands goed te volgen is. De lezingen zijn geillustreerd met tekeningen, afbeeldingen en cartoons die de onderwerpen verduidelijken. Kwalificaties Philip Bell: BSc(Hons) zoology; PGCE; CBiol; MIBiol

Deze video opnamen zijn in 2004 & 2006 gemaakt tijdens bezoeken van Philip aan Nederland. Deze bezoeken zijn georganiseerd door Mediagroep in Genesis (voorheen Werkgroep in Genesis). Uitgever: Mediagroep In Genesis i.s.m. Johannes Multimedia.

Totale speelduur 285 minuten, Engels - Nederlands gesproken.
€ 19,95/ st.
ISBN 9 789 05 798 3009
Duizenden... Niet miljarden?
Wetenschappelijke informatie over de ouderdom van de aarde

Hoe oud is de aarde? Duizenden of miljarden jaren? Doet het ertoe? Voor evolutie is een aarde van miljarden jaren nodig, maar het getuigenis van Genesis wijst op een jonge aarde.

Van 1997 tot 2005 heeft het ICR het zgn. RATE-team ondersteund. ‘Rate’ betekent ‘snelheid’, en staat ook voor ‘Radioisotopes and the Age of the Earth’. Dit team van wetenschappers heeft de gebruikelijke methoden van ouderdomsdatering nauwkeurig getoetst en aanvullend onderzoek verricht. De resultaten van dit onderzoek vormen sterke aanwijzingen dat de aarde duizenden, en geen miljarden jaren oud is. Ondermeer wijst het onderzoek op verandering van de snelheid van radioactief verval. De ontdekkingen in dit onderzoeksproject zijn verbazingwekkend, en mogen een aanleiding zijn voor hen die uitgaan van een oude aarde om de eigen argumentatie te heroverwegen.

Deze appellerende documentaire ‘Duizenden… Niet miljarden?’ vat de resultaten samen van 8 jaar uitgebreid onderzoek. De DVD is bijzonder goed geschikt voor zowel persoonlijke studie als gebruik in klaslokaal of collegezaal (suggesties: www.oude-wereld.nl).

ICR Documentaire 48 minuten (exclusief bonus-materiaal), Engels gesproken / Nederlands ondertiteld
Stichting De Oude Wereld © 2008 i.s.m. Johannes Multimedia.
€ 15,95/ st.
ISBN 97 89 0579 82 569
Incredible creatures that defy evolution 1
(Verbazingwekkende schepsels die de evolutie tarten 1)
Incredible creatures series

Heeft u zich ooit afgevraagd:

Verbazingwekkende schepsels die de evolutie tarten 1 laat sterke bewijzen zien die aantonen dat de ontwerpen van dieren onmogelijk door evolutie verklaard kunnen worden en slechts aan een Schepper toegeschreven kunnen worden. Deze film neemt u mee naar de fascinerende wereld van het dierenrijk en zal u inspireren om de wereld rondom ons nauwkeuriger te bekijken. U zult verfijnde en complexe ontwerpen zien die de fundamenten van de evolutietheorie op zijn grondvesten doen schudden.

Dr. Martin was een traditionele evolutionist, maar zijn medische en wetenschappelijke opleidingen ondergingen een evolutie… beter gezegd een revolutie, toen hij begon met het bestuderen van dieren die de wetenschappelijke aannames van zijn studie uitdaagden. De afgelopen 20 jaar heeft dr. Jobe Martin zijn studenten weten te boeien met colleges over deze opmerkelijke dieren.

Documentaire 47 minuten, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld
Uitgever: Johannes Multimedia.
€ 12,95/ st.
ISBN 97 89 0579 81 937
Incredible creatures that defy evolution 2
(Verbazingwekkende schepsels die de evolutie tarten 2)
Incredible creatures series

Heeft u zich ooit afgevraagd:

Verbazingwekkende schepsels die de evolutie tarten 2 laat sterke bewijzen zien die aantonen dat de ontwerpen van dieren onmogelijk door evolutie verklaard kunnen worden en slechts aan een Schepper toegeschreven kunnen worden. Deze film neemt u mee naar de fascinerende wereld van het dierenrijk en zal u inspireren om de wereld rondom ons nauwkeuriger te bekijken. U zult verfijnde en complexe ontwerpen zien die de fundamenten van de evolutietheorie op zijn grondvesten doen schudden.

Dr. Martin was een traditionele evolutionist, maar zijn medische en wetenschappelijke opleidingen ondergingen een evolutie… beter gezegd een revolutie, toen hij begon met het bestuderen van dieren die de wetenschappelijke aannames van zijn studie uitdaagden. De afgelopen 20 jaar heeft dr. Jobe Martin zijn studenten weten te boeien met colleges over deze opmerkelijke dieren.

Documentaire 46 minuten, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld
Uitgever: Johannes Multimedia.
€ 12,95/ st.
ISBN 97 89 0579 81 944
Incredible creatures that defy evolution 3
(Verbazingwekkende schepsels die de evolutie tarten 3)
Incredible creatures series

Heeft u zich ooit afgevraagd:

Verbazingwekkende schepsels die de evolutie tarten 3 laat sterke bewijzen zien die aantonen dat de ontwerpen van dieren onmogelijk door evolutie verklaard kunnen worden en slechts aan een Schepper toegeschreven kunnen worden. Deze film neemt u mee naar de fascinerende wereld van het dierenrijk en zal u inspireren om de wereld rondom ons nauwkeuriger te bekijken. U zult verfijnde en complexe ontwerpen zien die de fundamenten van de evolutietheorie op zijn grondvesten doen schudden.

Dr. Martin was een traditionele evolutionist, maar zijn medische en wetenschappelijke opleidingen ondergingen een evolutie… beter gezegd een revolutie, toen hij begon met het bestuderen van dieren die de wetenschappelijke aannames van zijn studie uitdaagden. De afgelopen 20 jaar heeft dr. Jobe Martin zijn studenten weten te boeien met colleges over deze opmerkelijke dieren.

Documentaire 80 minuten, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld
Uitgever: Johannes Multimedia.
€ 12,95/ st.
ISBN 97 89 0579 81 951
Van Kikker naar Prins
Documentaire

Een kus van een prinses maakt van een kikker nog geen prins. Toch beweren evolutionisten dat ons voorgeslacht bestond uit amfibieŽn die uiteindelijk in mensen zijn veranderd; en dat zuiver en alleen door de invloed van toeval en natuurlijke selectie. Voor zoīn enorme biologische verandering is echter nieuwe informatie nodig en waar zou die vandaan moeten komen?

De bekende voorvechter van Darwinistische evolutie, dr. Richard Dawkins meent dat een selectieve opeenvolging van mutaties die goed uitpakken, alles kan verklaren. Deze visie wordt betwist door biofysicus dr. Lee Spetner uit Israel en door moleculair bioloog dr. Michael Denton uit Nieuw-Zeeland. De Duitse dr. Werner Gitt, deskundig op het gebied van informatie, maakt duidelijk dat evolutionaire processen geen daadwerkelijk nieuwe informatie kunnen voortbrengen. En bioloog dr. Don Batten uit AustraliŽ laat zien dat er duidelijke grenzen zijn aan biologische verandering: kikkers zijn kikkers en zullen altijd kikkers blijven.

Deze krachtige documentaire staat bol van de feiten en onthullende interviews met bekende wetenschappers uit verschillende werelddelen.

Ondertitelde Engelstalige DVD met de volgende talen (via menu): Nederlands, Afrikaans, Bulgaars, Chinees (eenvoudig en traditioneel), Duits, Engels, Japans, Noors, Portugees, Servisch, Spaans.

Documentaire 29 minuten - Nederlands ondertiteld
€ 8,95/ st.
ISBN 97 89 0579 82 651

Klik hier voor een recentie van dit product.
DVD Unlocking the Mystery of Life
Wetenschappelijke argumenten voor intelligent design

"Het mysterie van het leven ontsloten" vertelt ons over de theorie van intelligent design (intelligent ontwerp). Met gebruikmaking van buitengewone computeranimatie neemt "Het mysterie van het leven ontsloten" u mee naar het inwendige van de levende cel, om daar de systemen en mechanismen te onderzoeken die onmiskenbaar de kenmerken van een ontwerp in zich dragen, zoals rotatiemotoren die met 100.000 toeren per minuut ronddraaien of de biologische informatie, die nodig is om de essentiŽle onderdelen van ieder levend organisme op de aarde in elkaar te zetten.

Deze indringende documentaire onderzoekt een concept dat de kracht heeft om heel onze kijk op het leven overhoop te gooien… en om de oorsprong van het leven voor ons te ontsluiten.

Uitgever: Illustra Media/Johannes Multimedia.

67 minuten – Optionele Nederlandse ondertitels
€ 9,95/ st.
ISBN 9789057981791
DVD God of Wonders
Een onderzoek naar de wonderen van de schepping en de majesteit van God

Ga met ons mee op een bijzondere ontdekkingsreis, wanneer we de werken van Gods hand gaan verkennen en zien wat Zijn schepping openbaart over Zijn karakter. Aanschouw de onvoorstelbare grootte van het universum en overpeins de onmetelijke energie die aanwezig is in alle materie. Onderzoek de elegante watermolecuul, onmisbaar voor al het leven, en ontdek hoe God deze moleculen tot prachtige en symmetrische sneeuwkristallen vormt. Leer over de ingewikkelde samenstelling van het erfelijk materiaal (DNA), maar ook wat er allemaal in een klein zaadje plaatsvindt. Kom meer te weten over hoe functioneel vogels zijn ontworpen en over metamorfose van vlinders. Deze en vele andere aspecten van de schepping worden in deze verbluffende visuele presentatie getoond.

"God van wonderen" is een adembenemende rondleiding langs Gods scheppingswonderen, zichtbaar en onzichtbaar. Maar het grootste wonder van alles is: Zijn leven dat verlossing brengt!

Uitgever: Johannes Multimedia.

85 minuten –
€ 9,95/ st.
ISBN 9789057983467

Klik hier voor meer informatie over dit product.
DVD Genesis & Geologie: Vingerafdrukken van de Schepping & De jonge leeftijd van de aarde
Dr. Robert Gentry

Deze twee-in-ťťn DVD heeft een populair-wetenschappelijke inhoud. De documentaires tonen wetenschappelijke ontdekkingen waaruit blijkt dat de aarde niet zomaar is ontstaan en dat deze aanzienlijk jonger is dan ons wordt voorgehouden door de seculiere moderne media.

Ontdek de wonderlijke wereld van de geologie om de raadsels van de schepping en de zondvloed te doorgronden.


 1. Vingerafdrukken van de schepping (ca. 35 min)
  Gekleurde radiohalo's in graniet geven antwoord op de vraag hoe graniet is ontstaan.
 2. De jonge leeftijd van de aarde (ca. 70 min).
  Is de aarde werkelijk miljarden jaren oud of zijn er aanwijzingen voor een jonge aarde? Hoe zijn kolen en olie ontstaan? Is er geologische bewijs voor een wereldwijde vloed?

Dr. Robert Gentry is natuurkundig onderzoeker en (mede)auteur van ruim twintig publicaties in diverse wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Science en Nature.

Ondertitelde Engelstalige DVD. Uitgever: Johannes Multimedia.

105 minuten – Nederlands ondertiteld
€ 9,95/ st.
ISBN 9 789 05 798 2019
DVD Bestaat er bewijs voor macroevolutie?
Fritz Poppenberg

Het doorslaggevend bewijs dat hogere organismen zich uit de lagere levensvormen hebben ontwikkeld, is nog steeds niet gevonden. In deze DVD wordt ingegaan op dit manco in de vermeende macro-evolutie. Na de vergeefse zoektocht naar bewijzen voor macro-evolutie dringt een oude vraag zich in volle hevigheid op. Is het wonder van het leven misschien terug te voeren op intelligentie, wijsheid en geest? Het bijbels ontstaansmodel gaat hier van uit en kan de afwezigheid van bewijzen voor macro-evolutie goed verklaren.

De DVD is geschikt voor zowel persoonlijke studie als gebruik in klaslokaal of collegezaal.

Ondertitelde Duitse DVD, geschikt voor het middelbaar onderwijs.
Uitgever: De Oude Wereld.

45 minuten - Nederlands ondertiteld
€ 20,00/ st.
ISBN 9 78905 798 2552

Klik hier voor een recentie van dit product.
A Question of Origins
Onderzoek naar het scheppings- en evolutiegeschil.

Gedurende de laatste eeuw hebben velen wereldwijd de evolutietheorie als een feit geaccepteerd. Recente ontdekkingen op bijna elk gebied van de wetenschap spreken deze van-moleculen-tot-mens theorie echter tegen. Deze zoektocht naar de oorsprong van het leven neemt u mee op een inspirerende reis door wetenschap en de Schrift in de speurtocht naar het begin van het mensdom. De evolutietheorie is toegepast op veel gebieden van de wetenschap, en deze DVD onderzoekt de laatste ontdekkingen op het gebied van kosmologie, chemie en biologie.

A Question of Origins is een prachtige en fascinerende presentatie van de wetenschappelijke argumenten die in tegenstelling tot evolutie wijzen op schepping. De filmbeelden zijn prachtig en de talrijke wetenschappers die in deze DVD aan het woord komen bieden met wetenschappelijke data een overtuigende onderbouwing die enkel en alleen kan wijzen naar het scheppende werk van Gods handen.
wijlen dr. Henry Morris, President Emeritus, ICR.

78 minuten - Nederlands ondertiteld
€ 12,95/ st.
ISBN 90-5798-199-8
Life's Story - Het verhaal dat niet verteld is.

Welke bewijzen levert modern DNA-onderzoek aangaande de theorie dat al het leven op aarde uit simpele cellen evolueerde? Het antwoord is eenvoudigweg dat deze vorm van evolutie onmogelijk is. Waarom wordt deze informatie voor het gewone publiek achtergehouden? Zouden de theorieŽn van Darwin nog steeds op onze scholen onderwezen moeten worden?

Dit ongewone, niet eerder vertoonde, natuurprogramma neemt u mee op reis om het verhaal van het leven zelf te ontdekken. Het onderzoekt de fundamenten van het hele begrip 'natuurlijke selectie' waar al meer dan 150 jaar aan wordt vastgehouden.

 1. In hoeverre kunnen dieren veranderen?
 2. Waarom zijn zoveel soorten afhankelijk van een andere soort om te overleven?
 3. Waar komen instinct en intelligentie vandaan?

Het filmen en de research vonden plaats gedurende een periode van vijf jaar in tien verschillende landen. Life’s Story onderzoekt o.a. bovengenoemde kwesties in deze informatieve en visueel overweldigende productie.

Ontdek de bekwaamheden van papagaaivissen en dolfijnen, de gewoonten van struisvogels en gnoes, en de vaardigheden en instincten van jachtluipaarden, giraffen en leeuwen.

56 minuten - Nederlands ondertiteld
€ 19,95/ st.
ISBN 90-5798-202-1

Klik hier voor een recentie van dit product.
Demolishing the Da Vinci Code DVD (Engels)

Two DVDs in one!

1. The Gift Of The Da Vinci Code

This excellent hour-long made for TV presentation gently, yet powerfully, refutes the major claims of the controversial book The Da Vinci Code. It asks questions such as ‘Is Christianity a scam? Is Jesus just a nice guy?’. In the process it explains, for example, how we came to get our modern Bible.

2. Has Evolution Become A Religion?

Interviews with CMI’s dr. Emil Silvestru and Richard Fangrad.In an informal TV interview, CMI creation-scientist speakers answer the tough questions and help decloak some of the powerful mysteries surrounding the theory of evolution.

Non-threatening

This will be an excellent tool to engage people in discussion about the authority of the Bible, hopefully leading them to understand that Jesus is God, the Creator and Saviour. Also contains articles from the CMI website about the The Da Vinci Code book.

114 mins. - Engels gesproken
€ 3,50/ st.
Creation DVD Series
Elke DVD van deze uitgave van Mediagroep in Genesis bevat een boeiende en onderwijzende toespraak van Philip Bell opgenomen tijdens zijn bezoeken aan Nederland.
De lezingen worden afgewisseld met tekeningen, afbeeldingen, foto’s en cartoons die naadloos aansluiten bij de pakkende presentaties. Een keuzemenu biedt de mogelijkheid om eenvoudig van onderwerp naar onderwerp te navigeren.Evolutie? Kijk naar de feiten!

Tijdens deze lezing spreekt Philip Bell over de vermeende bewijzen voor evolutie en toont hij aan dat de Bijbel duidelijk spreekt over de leeftijd van de aarde.
Philip behandelt diverse onderwerpen zoals:

Amateuropnamen vanaf statief, gemonteerd door de werkgroep, opgenomen in Rotterdam op 15 maart 2006.
85 minuten - Nederlands-Engels gesproken
Bestelnummer WIG-D09
€ 4,95 / st.
1. Science, scripture & the importance of world-view in education

In deze lezing gaat Philip Bell in op het thema ‘Wetenschap, de Bijbel en het belang van een bijbelse kijk op de wereld in het onderwijs’.
Philip behandelt diverse onderwerpen zoals:
Belang van de Bijbel in wetenschappelijke discussies over oorsprongvragen, belang van het wereldbeeld, gebruik van citaten, leugens en bedrog in de wetenschap, wat zegt de Bijbel over de leeftijd van de schepping?

36 minuten - Engels gesproken (geen ondertiteling)

2. Using scientific discoveries to open minds and build faith

In de tweede lezing gaat Philip Bell in op een aantal recente ontdekkingen en toont hij het niet-wetenschappelijke karakter ervan aan. Hij dringt er op aan om leerlingen en studenten toe te rusten om dergelijke informatie op een goede wijze tegemoet te kunnen treden. Diverse onderwerpen komen aan bod zoals: Water op Mars, de floresmens, zacht weefsel in dinosauriŽr beenderen, radiometrische datering en ID.

Opgenomen in Gouda tijdens de middagbijeenkomst aan hogenschool Driestar educatief, maart 2006.

35 minuten - Engels gesproken (geen ondertiteling)
Totale speelduur 71 minuten
Bestelnummer WIG-D07
€ 7,- / st.Terug naar Startpagina


Boeken


Hoe bestaat het

Hoe bestaat het
Dr. Don Batten e.a.

Dit boek geeft antwoord op meer dan zestig veelgestelde vragen over schepping, evolutie en de Bijbel. Het boek gaat in op vragen die bij uzelf kunnen leven en die op u af kunnen komen in gesprekken met anderen, binnen ťn buiten de kerk. Waarom is het geloof in de schepping, ook wetenschappelijk aannemelijk en wat zijn argumenten tegen het 'geloof' in evolutie?

'Hoe bestaat het!' is bijzonder geschikt voor jongeren die tijdens hun opleiding bevraagd worden over de geloofwaardigheid van de schepping.

In de Engelstalige wereld is dit boek al jarenlang hťt standaardwerk op dit gebied.

Dr. Don Batten, dr. Jonathan Sarfati, dr. Carl Wieland en dr. David Catchpoole zijn alle vier werkzaam voor Creation Ministries International, een organisatie die zich wereldwijd inzet om het wetenschappelijke bewijsmateriaal voor de schepping en de zondvloed te verspreiden.

Paperback, 333 pag.
€ 9,95 / st.
ISBN 9789033629693


cover

Is Genesis geschiedenis? 15 argumenten
dr. Don Batten en dr. Jonathan Sarfati

Is Genesis geschreven als geschiedenis, of slechts een metaforisch verhaal dat is geschreven om het monotheÔsme te onderscheiden van andere godsdiensten in het Midden-Oosten?  Dit handzame boek (48 pag.) gaat diepgaand in op de argumenten die spreken voor en tegen het historische karakter van Genesis. De tekst is geschreven door wetenschappers die zeer goed thuis zijn in het onderwerp en is desondanks voor een geÔnteresseerde lezer zeer goed te volgen.

De punten die aan de orde komen:

 • Wat is de stijl waarin Genesis geschreven is?
 • Hoe keken de kerkvaders in de vroege kerk en de hervormers aan tegen Genesis?
 • Met welke hermeneutische principes dienen we Genesis te lezen?
 • Wat is het belang van Genesis voor het kennen van het wezen van God en de oorsprong van het kwaad en lijden?
 • Wat is de rol van wetenschap in het beschouwen van Genesis?
 • Wat zijn de gevolgen van het al dan niet als historisch lezen van Genesis?

Modified A5 formaat (13,5 x 21 cm), 48 pag.
€ 3,95 / st.
ISBN 9789057982941


flood

Na de Vloed
Dr. Bill Cooper

Bill Cooper komt met overtuigend bewijs dat de eerste Europeanen hun afstamming van Noach via Jafeth schriftelijk zorgvuldig hebben vastgelegd. En dat ze allemaal wisten van de schepping en de zondvloed en ontmoetingen hadden met dieren die wij nu dinosauriŽrs noemen. De verslagen van andere volken bevestigen de betrouwbaarheid van de stambomen in Genesis 10 en 11 in een mate die alle andere historische documenten uit de oudheid overtreft. In dit boek, dat het resultaat is van meer dan 25 jaar onderzoek, onderzoekt de schrijver de ontwikkeling van de schepping/evolutie discussie in de loop der geschiedenis en ontzenuwt veel van de mythen en fouten van moderne bijbelcritici.

Bill Cooper is bestuurslid van de Creation Science Movement (CSM). Zijn universitaire graad behaalde hij aan de Universiteit van Kingston (Engeland) voor een combinatiestudie in de geschiedenis van denkbeelden (religie, filosofie en politiek) en Engelse literatuur. Hij heeft namens de CSM onderwijs gegeven over de volkenlijst in Genesis in Duitsland, BelgiŽ en verschillende plaatsen in Engeland. Hij heeft ook diverse artikelen geschreven over verschillende onderwerpen voor de Creation Science Movement en voor het Journal of Creation van Creation Ministries International.

Dit boek laat zien dat de geschreven geschiedenis van Europa via historische verslagen en stambomen terug gaat naar de zondvloed en de nakomelingen van Jafeth.

Een uitgave van de Mediagroep In Genesis in samenwerking met Johannes Multimedia.

Paperback, 270 pag.
€ 17,95 / st.
ISBN 9789057982378De Zondvloed: Feit of Fictie?
Dr. Tas Walker

Binnen het moderne onderwijs wordt de wereldomvattende zondvloed zoals beschreven is in Genesis vaak afgedaan als fictie. Als een dergelijke gebeurtenis werkelijk heeft plaatsgevonden dan zou het bewijsmateriaal overal om ons heen zichtbaar moeten zijn. In dit boekje behandelt Walker een deel van dit opzienbarende bewijsmateriaal. Van de massa’s fossielen die wereldwijd begraven zijn in door water afgezette sedimenten, tot oude stamlegenden die nagenoeg in alle culturen ter wereld bestaan, De Zondvloed: Feit of Fictie geeft krachtige argumenten om deze gebeurtenis te begrijpen als een historisch feit.

Inclusief een exclusief interview met de Nederlandse arkbouwer Johan Huibers.

Een nieuwe uitgave van de Mediagroep In Genesis in samenwerking met Creation Ministries International.

A5 formaat (14,8 x 21 cm), 40 pag.
€ 2,95 / st.
ISBN 9057982996Antwoorden op 4 belangrijke vragen, die tussen u en het geloof in God in kunnen staan!
Dr. Don Batten; dr. Ken Ham; dr. Jonathan Sarfati; dr. Carl Wieland

Het boekje behandelt de vier meest gestelde vragen die vaak aan christenen worden gesteld door niet gelovige mensen en evolutionisten. Tevens worstelen ook veel christenen met deze vragen, vaak ten gevolge van de breed geaccepteerde evolutietheorie.

Bestaat God?
Wie was de vrouw van KaÔn?
Waar komen de rassen vandaan?
En evolutie dan?

Een uitgave van Mediagroep In Genesis in samenwerking met Answers In Genesis, USA.
Het boekje is uitstekend te gebruiken als evangelisatiemateriaal.

modified A5 formaat (13,5 x 21 cm), 64 pag.
€ 3,95 / st.
ISBN 9057981181


God of Darwin

God of Darwin
Zeger Wijnands

Kan geloof om evolutie heen?
Is de Bijbel een moeilijk oud-Oosters boek?
Heeft de Bijbel een achterhaald wereldbeeld?
Moeten we Genesis 1 lezen als beeldspraak?
Hoe verstaan wij Bijbel en schepping?
Heeft de Bijbel gezag over wetenschap?

God ůf Darwin is een uniek interactief boek.
De auteur gaat “in gesprek“ met prominente wegbereiders van het evolutionisme binnen de kerken. Daarbij worden hun uitgangspunten vergeleken met die van Calvijn.

God ůf Darwin laat zien dat wetenschap niet om de Bijbel heen kan en dat door de Bijbel een persoonlijke ontmoeting mogelijk is met de Schepper van hemel en aarde!

De auteur is horecaondernemer.

Paperback, 176 pag.
€ 19,90 / st.
ISBN 9789070105082

Klik hier voor een recentie van dit product.


Terug naar de oorsprong

Terug naar de oorsprong
Dr. Peter Borger

Een ‘must-read’ voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.

In 2001 vertrok gepromoveerd bioloog dr. Peter Borger voor een studieverblijf naar AustraliŽ. De reis die daarop volgde was onvoorzien. Het veranderde niet alleen zijn leven, maar zou ook zijn kijk op de biologie voor altijd veranderen. Hij kwam tot de ontdekking dat de biologie zich niet gedraagt zoals hem was geleerd in de academia. Ze zit heel anders in elkaar dan Darwin 150 jaar geleden veronderstelde. In dit intrigerende boek leest u waarom en op welke manier de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beŽindigt. U leert hoe levende systemen werkelijk functioneren en hoe organismen te begrijpen zijn als adapteerbare, ontworpen machines. Dit boek is een ‘must-read’ voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.

In het dagelijks leven is dr. Peter Borger als bioloog werkzaam aan het academisch ziekenhuis in de Zwitserse stad Basel. De nieuwste ontwikkelingen in de moleculaire biologie luiden volgens hem het einde van de evolutietheorie in.

Paperback, 325 pag.
€ 19,95 / st.
ISBN 9789057982989


Pro Genesis 95 stellingen tegen evolutie

Pro Genesis 95 stellingen tegen evolutie

In de huidige wetenschap wordt de veel omvattende evolutietheorie gewoonlijk niet ter discussie gesteld. Evolutie veronderstelt een ontwikkeling in opgaande lijn. Aan het bouwwerk van het evolutie-, oersoep- en oerknalmodel kleven allerlei fundamentele en onoplosbare problemen die het model ondergraven. Binnen de, zo in vakgebieden ingedeelde, wetenschap onderkent men deze problemen voor het eigen onderzoeksterrein soms wel, maar gaat men ervan uit dat het totale bouwwerk stevig genoeg is door bevindingen in andere vakken. Dit boekje wil in 95 stellingen laten zien dat het evolutiehuis voor geen enkele kamer een stevig fundament heeft. Dat het slechts de buiten-wetenschappelijke vooronderstellingen zijn die enig verband in het bouwval brengen.

Het is de hoop van de auteurs en medewerkers dat deze 95 stellingen de discussie wel op gang zullen brengen en tot een ommekeer in het denken en onderzoeken zullen leiden, zoals in de 16e eeuw, toen dr. Maarten Luther zijn 95 stellingen tegen de toenmalige kerkelijke praktijken naar buiten bracht.

Paperback, 240 pag.
€ 9,95 / st.
ISBN 9789057983443


Het gaat om uw leven

Het gaat om uw leven
Prof.Dr.Ir Werner Gitt

Vanuit de ontstaansgeschiedenis van de aarde en mensheid, en hoe goed alles geschapen is wordt duidelijk dat je een keus dient te maken voor je eeuwige toekomst.

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad,
dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft,
opdat een ieder die in Hem gelooft,
niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.
Johannes 3: 16

Brochure, 40 pag.
€ 1,95 / st.
ISBN 9789059070042
ISBN10 9059070046


Toevallig niet

Toevallig niet
Dr. Evert van der Heide

Tegen. Dat is het stereotype antwoord van een creationist als het over macro-evolutie gaat. Maar het kan ook anders. Wetenschappers presenteerden in augustus 2003 nieuwe resultaten van gedegen onderzoek, naar o.a.

 • de datering van fossielen
 • de snelle vorming van aardlagen door grootschalige catastrofes
 • micro evolutie binnen de oorspronkelijk geschapen oersoorten
 • de oorsprong van de mens
Het creationisme bouwt aan een alternatieve reconstructie van het verleden.

Dit boekje bevat een inhoudelijk verslag van de Vijfde Internationale Conferentie over Creationisme, (ICC-5), Pittsburg 2003, door dr. E. van der Heide.

Paperback, 75 pag.
€ 6,95 / st.
ISBN 9789063534240
ISBN10 9063534248


Gods betrouwbare oorkonde

Gods betrouwbare oorkonde deel 1
Rudolf MŲckel

Het Oude Testament en zijn ontstaan liggen vandaag de dag meer dan ooit onder vuur. 200 jaar van bijbelkritisch onderzoek hebben het vertrouwen in de geloofwaardigheid van dit document aan het wankelen gebracht.

De auteur laat eenvoudigweg zien, dat men zich hier absoluut niet door hoeft te laten imponeren. Met behulp van een korte, maar grondige analyse geeft hij opheldering over de verkeerde uitgangspunten van de bijbelkritiek. Daarnaast geeft hij een blauwdruk van het ontstaan van het Oude Testament, waardoor het vertrouwen in deze "Goddelijke oorkonde" opnieuw versterkt wordt en die een verhelderende kijk geeft op hoe God altijd met Zijn volk IsraŽl verbonden is geweest.

Paperback, 69 pag.
€ 7,95 / st.
ISBN 9789057982781


Wat weten we van Astronomie. Klik voor een pdf voorbeeld

Wat weten we van Astronomie
Dr. Jonathan Henry

Wetenschappelijke Jeugdserie, deel 1.

In een ver verleden staarde de mens al naar de nachtelijke hemel en het ochtendgloren, en vroeg zich af “Wat is daar toch?”. In dit boek, dat in de Engelstalige wereld een bestseller is, komen verschillende onderwerpen aan bod, toegelicht met prachtige afbeeldingen.

 • Wat astronomen lang geleden dachten over andere werelden
 • Feiten over het zonnestelsel
 • Wat sterrenbeelden met astronomie te maken hebben
 • De geschiedenis van het ruimteonderzoek
 • Zwarte gaten – bestaan ze?
 • De oorsprong en ouderdom van de maan
 • Waarom er op Mars geen leven is
 • De samenstelling van sterren, supernovaresten, en de mythe van de geboorte van sterren
 • Legenden over asteroÔden en het uitsterven van de dinosaurussen
 • Zijn er planeten buiten ons zonnestelsel en kan daar intelligent leven bestaan?
 • Wat zijn UFO’s?
 • De ouderdom van kometen en meteorenregens

Uitgave: De Oude Wereld in samenwerking met Johannes Multimedia.

Hardcover A4 formaat (29x21 cm), ca 80 pag
€ 21,50 / st.
ISBN 9057982248


Bekijk boekgedeelte (0,5 Mb PDF bestand)


Wat weten we van Dinosaurussen. border=

Wat weten we van Dinosaurussen
Dr. Duane T. Gish

Wetenschappelijke Jeugdserie, deel 2.
"Wat weten we van dinosaurussen?” neemt je mee in de spannende wereld van de dinosaurussen en laat je ontdekken hoe ze in het echt waren. Verder ontdek je hoe fossielen ontstaan, hoe ze worden opgegraven, en tentoongesteld in het museum. Reis met de dino’s mee als ze aan boord gaan van de ark van Noach en betreed de vreemde nieuwe wereld van na de zondvloed.

Ontdek zelf wat er met de dinosaurussen is gebeurd en of er misschien nu nog enkele in leven zijn. Doe mee in dit spannende avontuur waarin je meer leert over deze prachtige schepsels die God heeft ontworpen en geschapen.

Uitgave: De Oude Wereld in samenwerking met Johannes Multimedia.

Hardcover A4 formaat (29x21 cm), 88 pag.
€ 21,50 / st.
ISBN 9057982170Als dieren konden spreken
Werner Gitt & Karl-Heinz Vanheiden

In dit boek geven de auteurs enkele dieren de gelegenheid om zichzelf te beschrijven. Door deze verhalende methode hebben de schrijvers de stof op een levendige, onderhoudende en toch wetenschappelijk verantwoorde manier weergegeven voor jong en oud. Op boeiende wijze maakt men daardoor kennis met tal van interessante zaken op biologisch, chemisch en natuurkundig terrein. Aangetoond wordt dat vogels, walvissen, libellen, wormen, bacteriŽn enz. zeer ingenieus zijn ontworpen. Het is onwaarschijnlijk dat een blind proces van toeval en tijd het ontstaan van deze unieke eigenschappen kan verklaren; het is veeleer een aanwijzing voor een doelbewuste schepping.
Aan het eind van het boek wordt stilgestaan bij de betekenis van het bestaan van een Schepper voor elk van ons met vragen als: Waar kom ik vandaan? Waar ga ik heen?

Paperback (11 x 19 cm), met illustraties. 128 pag.
€ 4,25 / st.
ISBN 9057982072Oorsprong - Wetenschap en Bijbel verenigd
Ariel Roth

Wetenschapper en christen Ariel A. Roth beargumenteert dat de combinatie van wetenschap en geloof een complete en goede verklaring geeft voor de wereld om ons heen. Het biedt ons als mens een beter zicht op de zin van het bestaan. Roth behandeld een scala aan onderwerpen, zoals de bewijzen voor schepping en evolutie, de zondvloed, de sterke en zwakke kanten van de wetenschappelijke methode en de betrouwbaarheid van de Bijbel. Hij concludeert dat het model van een recente schepping de gegevens beter verklaart dan het evolutiemodel of een tussenvorm tussen die twee modellen, zoals progressieve schepping of theÔstische evolutie.

Groot formaat (17 x 24 cm). Hardcover, met illustraties, 408 pag.
€ 29,50 / st.
ISBN 9058293068Onwikkeling of Ontwerp
Stuart Burgess

Dit boek is verfrissend eenvoudig. dr. Stuart Burgess schrijft in helder verstaanbare taal over de complexiteit en schoonheid van levende schepselen om ons heen. Vanuit zijn wetenschappelijke ervaring en inzicht toont hij aan dat de samenhang van mechanismen alleen te begrijpen is als we inzien dat levende schepselen, net als auto's en vliegtuigen, door Iemand ontworpen zijn. God heeft op de schepping zijn garantiebewijs gedrukt, en dit argument wordt op briljante wijze door dr. Stuart Burgess uiteengezet.

Groot formaat (17,0 x 24,0 cm). Genaaide paperback, met illustraties, 188 pag.
€ 14,95 / st.
ISBN 9063534175De leugen: Evolutie
Ken Ham

Ken Ham, bekend schrijver en spreker over het onderwerp schepping of evolutie, zet in dit boek duidelijk uiteen wat de echte problematiek is als het gaat om schepping of evolutie. Een klassiek boek dat duidelijk maakt wat de fundamenten zijn van ons christelijk geloof en inzicht verschaft in de gevolgen van een geloof in de evolutietheorie.
Als u gelooft dat Genesis niet belangrijk is voor de verkondiging van het Evangelie, dan is dit zeker een boek voor u.

A5 formaat (13,5 x 19,5 cm). 178 pag.
€ 5,- / st.
ISBN 9063960042Er klopt niks van!
David Sorensen

Ben je echt afkomstig van de apen? Is het leven op aarde echt ontstaan door evolutie, en dus door toeval?
David Sorensen geloofde jarenlang in evolutie... tot hij zelf op onderzoek uitging. Hij ontdekte dat er in werkelijkheid helemaal GEEN bewijzen zijn voor evolutie. Integendeel...
Dit boek leest vlot en laat zeer duidelijk zien waarom je geen aap bent die kan lopen.
Het bevat meer dan 50 citaten van wereldberoemde top-wetenschappers. Een echte eye-opener. Ontdek je oorsprong!

Groot formaat (17,0 x 24,0 cm). Genaaide paperback, met honderden prachtige foto's, 181 pag.
2e herziene en uitgebreide editie!
€ 13,50 / st.
ISBN 9060679199Degeneratie, het einde van de evolutietheorie
Peter M. Scheele

Dit is een opzienbarend boek. Het laat zien dat het leven degenereert, in kwaliteit afneemt. Terwijl wij opgevoed worden met het idee dat er een evolutie van voortdurende aanpassing en verbetering zou zijn. Er is ook wel biologische verandering: er zijn tekkels en St. Bernhards en die waren er eerst niet. Die zijn ontstaan door menselijke selectie. Maar in dit boek, Degeneratie: het einde van de evolutietheorie, laat Peter Scheele zien dat op het niveau van het DNA deze veranderingen naar beneden gericht zijn, een verlies aan informatie inhouden, of concreter: een verlies aan genen. Veel voorbeelden die gebruikt worden om aan te tonen dat er evolutie is, blijken in werkelijkheid juist voorbeelden van degeneratie te zijn!

'Evolutie' gaat precies de andere kant op dan Darwin dacht: er komen geen nieuwe genen bij, maar er verdwijnen er steeds meer. Darwin kon niet beter weten: in zijn tijd was er nog niets bekend over DNA, genen en hoe erfelijkheid in elkaar stak. Maar dit feit, dat biologische verandering genetische verarming en ook degeneratie inhoudt, betekent wel het einde van de evolutietheorie.

Paperback, 247 pag.
Vijfde druk
€ 17,95 / st.
ISBN 9060649389Moderne wetenschap in de Bijbel
Drs. Ben Hobrink

De Bijbel is de wetenschap 3500 jaar vooruit. Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudheid. Hoewel historische en controleerbare feiten slechts terloops worden genoemd, getuigen ze van een diep wetenschappelijk inzicht. Hoe is die kennis in de Bijbel terecht gekomen? Een fascinerende vraag! Bioloog Ben Hobrink laat in zijn uitvoerig gedocumenteerde boek onomstotelijk zien dat de Bijbel kennis bevat die de wetenschap duizenden jaren vooruit is. Toepassing daarvan had miljoenen mensen het leven kunnen redden, zoals bij de epidemiŽn van melaatsheid, pest en cholera. Ook nu zou deze kennis talloze ziektegevallen kunnen voorkomen, zoals hart- en vaatziekten en geslachtsziekten.

Zelden werd zo'n breed scala aan wetenschappelijke kennis uit de Bijbel op leesbare wijze bijeengebracht en toegelicht. Omdat veel van die kennis menselijkerwijs niet te weten viel, moet er indertijd een grote Auteur achter de vele auteurs van de Bijbel hebben gestaan. Tot die conclusie leidt dit boek.

Paperback, 356 pag.
€ 18,50 / st.
ISBN 9060677943Coming to grips with Genesis (Engels)
Nieuw boek over het gezag van de Bijbel en de ouderdom van de aarde Bekijk de inhoudsopgave en de eerste 32 pagina’s hier, via deze pdf

Veertien theologische wetenschappers bespreken wezenlijke onderwerpen die te maken hebben met de leeftijd van de aarde. Deze bundel gaat diepgaand in op de Bijbelse, theologische en historische argumenten die spreken voor een zesdaagse schepping, een wereldwijde zondvloed en een jonge aarde. Tegelijkertijd voorziet Coming to grips with Genesis in een kritische bespreking van enkele gangbare hedendaagse ‘oude aarde’ opvattingen binnen de theologie. Dit boek is net uit en verschijnt onder redactie van dr Terry Mortenson.

Deze nieuwe en frisse verdediging van de letterlijke geschiedenis van Genesis 1-11 is een goede aanvulling op de bestaande wetenschappelijke literatuur die het jonge-aarde-creationisme verdedigt. Dit boek kan uitstekend gebruikt worden als studieboek voor Bijbelscholen en theologische opleidingen, en is tevens geschikt voor studenten, voorgangers, zendelingen en allen die geÔnteresseerd zijn in diepgaander apologetiek.

Coming to Grips with Genesis: Biblical Authority and the Age of the Earth bevat:

 • Een gedetailleerde analyse van de werkwoorden in Genesis 1
 • Een verdediging van de genealogieŽn in Genesis 5 & 11 als stricte chronologieŽn
 • Goede redenen om de miljoenen jaren van dood en het kwaad voor de zondeval af te wijzen
 • Een zorgvuldige exegese van Jezus’ onderwijs en een jonge aarde
 • Een voorwoord door Dr. John MacArthur, directeur van het Master’s Seminary en Senior Pastor van Grace Community Church, Sun Valley, en van wijlen Dr. Henry Morris, oprichter en voormalig directeur van het Institue for Creation Research

2e druk!

450 pagina’s € 22,50

Bekijk de inhoudsopgave en de eerste 32 pagina’s hier, via deze pdfRefuting Compromise (Engels)
Jonathan Sarfati 2004. Master Books

Bijbelse en wetenschappelijke weerlegging van het "Progressive Creationism" (Miljarden jaren), gepopulariseerd door het werk van de astronoom Hugh Ross.
This is a very scholarly book from an author who not only understands the theological and scientific issues, but also knows the original Hebrew. The book is focused mainly at the scriptural and scientific biases of Hugh Ross and other "progressive creationists." It also includes brief sections on other compromises, such as the framework hypothesis and the gap theory. Since the day-age theory is part of "progressive creationism," that concept is automatically included in the critique of the latter. Chapters include a thorough analysis of the authority of Scripture, the order of creation, the days of creation, and the big bang theory. In the end, one wonders how Hugh Ross can intellectually maintain his position on science and scripture in the face of such refutations. Ideas of a local flood, widespread death and suffering before Adam's sin, man-like 'hominids' before Adam's creation and billions of years in Genesis ch 1 are each discussed at length and answers given from a Biblical standpoint.

Groot formaat (15 x 23 cm). Paperback, 411 pag.
2004 Master Books
€ 12,50 / st.
ISBN 0890514119


klik op de afbeelding voor een voorbeeld uit dit prentenboek
klik op de afbeelding voor een voorbeeld uit dit prentenboek (800Kb).

Veilig in de Ark
Tom Dooley

Hoe zag de ark eruit? Welke dieren gingen er mee in de ark? Bestaat hij nog steeds? Deze en andere vragen worden beantwoord in het unieke prentenboek "Veilig in de Ark". In dit boek wordt niet alleen het verhaal van Noach verteld, maar ook aandacht geschonken aan de achtergronden van de geschiedenis aan de hand van het verslag in Genesis en betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek. Door de sprekende illustraties en levendige schrijfstijl, komt de bijzondere geschiedenis van de ark heel dichtbij.

Bijzonder geschikt voor gebruik op (zondags) scholen, clubs en thuis!

Aan het prentenboek is een bouwplaat van de ark en een werkboek met extra informatie en lesideeŽn toegevoegd. Zo kunt u samen met uw kind op een creatieve manier bezig zijn met deze geschiedenis.

Veilig in de Ark: gebonden, formaat: 25 x 20,3 cm, full colour, 72 pagina's, inclusief bouwplaat en werkboek
€ 12,50
ISBN 9033628538

Werkboek is ook los verkrijgbaar.Werkboek: Veilig in de Ark
Mediagroep in Genesis: Gebaseerd op het boek 'Amazing facts about Noah's ark - Ken Ham en Mark Dinsmore

In dit (tevens los verkrijgbare) werkboek worden vragen rondom de geschiedenis van Noach beantwoord en ideeŽn gegeven voor verwerking van het verhaal op (zondag)school, club of thuis.

Werkboek bij Veilig in de Ark: geniet gebrocheerd, 64 pagina's
€ 2,75 / st.
ISBN 903362852X


 Waarom is er lijden en dood?
Door dr. Ken Ham & dr. Jonathan Sarfati

Waarom zien we zoveel dood en lijden in een wereld om ons heen als er een almachtige, liefdevolle God is?

Soft-cover, formaat A6, 32 pagina's
Leeftijd 12 jaar en ouder
€ 0,90 / st. (vanaf tien stuks aantrekkelijke kortingen)
ISBN 905798119XArgumenten voor een jonge aarde
Door dr.D.Rusell Humphreys

12 wetenschappelijke redenen waarom de aarde jong is!

Soft-cover, formaat A6, 23 pagina's
Leeftijd 12 jaar en ouder
€ 0,90 / st. (vanaf tien stuks aantrekkelijke kortingen)
ISBN 90 579 8121 1

Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.


 

Online BoekenBestaat er echt een God?
Door dr. Ken Ham

De vraag Bestaat God echt? behandelt vanuit het 'ontwerp argument': Wie of wat is de informatiebron? Waar komt God vandaan? Wie schiep God?
Online beschikbaar gesteld door Mediagroep in Genesis.
U kunt het volledige boekje in PDF formaat downloaden en zelf afdrukken. 36 pagina's, leeftijd 12 jaar en ouder.

 Het grote mysterie der dinosauriŽrs opgelost!
Ken Ham

Een onthullend boek over de waarheid van de dinosauriŽrs is vertaald door Mathijs Schaap en bij ons online beschikbaar.
U kunt het volledige boek in PDF formaat downloaden (let op, een groot bestand van ruim 7,5 Mb) via deze link.

 Vingerafdrukken van de schepping
Robert V. Gentry

Een boek over de raadselachtige halo's die in graniet gesteenten over de hele aarde worden gevonden. Uit gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze halo's al decennia lang een probleem vormen voor de gangbare wetenschappelijke verklaringen over het ontstaan van de aarde en de dateringsmethoden die gebruikt worden om de ouderdom van de aarde te bepalen. Daarnaast beschrijft de auteur in dit boek de problemen die hij ondervonden heeft bij zijn publicaties over dit nog altijd controversiŽle onderwerp.
Ingekorte versie van dit boek (Nederlandse vertaling) staat on-line op de website van Frank van de Laar (Genesis en Geologie).

 


 

Online VideomateriaalDrama in the rocks

Deze documentaire laat ťťn van de meest opzienbarende wetenschappelijke ontdekkingen van de 20e eeuw zien. Deze inmiddels klassieke film toont in ruim een half uur het ontstaansmechanisme van afzettingsgesteente en afzettingslagen. Het getoonde onderzoek onder leiding van de Fransman Guy Berthault is bekroond door de Franse Academie van Wetenschappen. Presentator is Peter Wilders.
33 minuten - Nederlands ondertiteld
U kunt de documentaire hier bekijken.

 A Question of Origins

Onderzoek naar het scheppings- en evolutiegeschil.
Gedurende de laatste eeuw hebben velen wereldwijd de evolutietheorie als een feit geaccepteerd. Recente ontdekkingen op bijna elk gebied van de wetenschap spreken deze van-moleculen-tot-mens theorie echter tegen. Deze zoektocht naar de oorsprong van het leven neemt u mee op een inspirerende reis door wetenschap en de Schrift in de speurtocht naar het begin van het mensdom. De evolutietheorie is toegepast op veel gebieden van de wetenschap, en deze DVD onderzoekt de laatste ontdekkingen op het gebied van kosmologie, chemie en biologie.
78 minuten - Nederlands ondertiteld
Bekijk hier een lage resolutie versie van A Question of Origins.

 Life's_story

Life's Story - Het verhaal dat niet verteld is.
Welke bewijzen levert modern DNA-onderzoek aangaande de theorie dat al het leven op aarde uit simpele cellen evolueerde? Het antwoord is eenvoudigweg dat deze vorm van evolutie onmogelijk is. Waarom wordt deze informatie voor het gewone publiek achtergehouden? Zouden de theorieŽn van Darwin nog steeds op onze scholen onderwezen moeten worden?
56 minuten - Nederlands ondertiteld
Bekijk hier een lage resolutie versie van Life's Story.

 Terug naar Startpagina

Voor bestellingen kunt u contact opnemen met ons via:

Hier kunt u ook terecht met vragen over kortingen of andere bestelinformatie. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. We zoeken echter naar de voordeligste verzendmethode.